Robin Vink

Eigenaar

Ik ben Robin Vink en ik wil jullie graag meenemen in mijn verhaal.

Mijn vader staat al jaren op de markt. Ik ben zelf geboren in 1989 en eigenlijk ben ik dus al sinds die tijd te vinden op de markt. Als klein jongetje pakte ik op vrijdagmiddag de nieuwe schoenen uit op de zaak. Op zaterdag ging ik mee naar de markt in Nieuwegein om een klein centje te verdienen. Ik vond dat ik wel wat meer kon verdienen dan dat ik deed. Mijn vader zei: ‘Je verdient al meer dan genoeg, als je meer wilt verdienen, dan moet je voor jezelf beginnen’. 

Dat liet ik mij geen twee keer zeggen. Ik kreeg een stukje van de kraam van mijn vader. Hier mocht ik mijn eigen hoekje met schoenen maken en mijn zelf-ingekochte schoenen verkopen. Na dit ongeveer een jaar te hebben gedaan, stopte een mede-collega op de markt ermee. Ik ben toen aan de marktcommissie gaan vragen of ik daar zelf mocht gaan staan. Dit was in 2002 Mede door de hulp van mijn vader hebben zij daar toestemming voor gegeven. Ik kreeg de plek en kocht een klein aanhangertje van mijn gespaarde centjes. Het aanhangertje nam mijn vader mee naar de markt en zette hem neer in mijn eigen marktkraam met partijhandel schoenen en samples.

In de tussentijd heb ik mijn vmbo kader beroepsgerichte leerweg richting economie afgerond. Hierna ben ik naar de mbo-opleiding gegaan: ondernemen, manager detailhandel in Den Bosch. Deze opleiding duurde 4 jaar en ik heb met succes afgerond. Ik kon eventueel verder studeren, maar om tot een goede keuze te komen heb ik ervoor gekozen om een tussenjaar te nemen. In dit tussenjaar ging ik fulltime naar de markt met een Hyundai h-200 bus. Met een halfvolle bus naar de markt en zo steeds meer inkopen. Ik dacht dat ik in deze tijd goed kon nadenken over wat ik nou écht wilde. Een jaar later wist ik eigenlijk nog steeds niet wat ik wilde, de markt liep goed en ik had het ontzettend naar mijn zin. Ondertussen was het busje te klein en kocht ik een Renault Master. We hebben ontzettend veel markten gehad, maar nu zijn we gecentreerd op vier markten. Op woensdag in Berkel en Rodenrijs, op donderdag in Capelle a/d Ijssel, vrijdag in Katwijk aan Zee en op zaterdag in Nieuwegein.

In 2015 was het dan eindelijk zo ver: we konden een verkoopwagen kopen. Dit was een echte uitbreiding van de zaak en ik ben hier nog steeds ontzettend dankbaar voor. De wagen hebben we in België gekocht en helemaal opgeknapt. We kregen én krijgen nog steeds veel positieve reacties op onze uitgebreide collectie in de verkoopwagen.

In 2019 vond ik mijn grote liefde: het meisje van de groenten en fruit kraam op de Nieuwgeinse markt: Jessica.  In 2020 maakten we een goede start, maar kwamen we helaas, zoals velen van ons, thuis te zitten door de corona maatregelen. Dit heeft mij veel bedenktijd gegeven. Wat velen niet weten, zijn de twijfels die ontstonden bij mij in de schoenenbranche. Past dit werk wel echt bij mij? Ik dacht altijd dat ik de etenswaren kant op wilde op de markt. Daarom ben ik in de eerste lockdown begonnen met het verkopen van aardappelen aan de deur. Op het begin vond ik het heel erg leuk, na verloop van tijd merkte ik dat er voor mij geen spanning en uitdaging inzat. Een aardappel is een aardappel, over smaak valt te twisten. Ik miste de grote glimlach van de klant, zoals ik die kreeg van mensen die een mooi paar schoenen hadden gevonden. Wat ik wél erg leuk vond, was het persoonlijke contact aan de deur met de mensen. Ik kwam, mede door mijn geloofsovertuiging, tot de conclusie dat ik echt wel gemaakt ben voor de schoenenbranche. Het past echt bij mij en de schoenen en vooral klanten laten mij elke dag weer met een grote glimlach naar mijn werk gaan. Hier kan ik mijn energie, fantasieën én dromen kwijt. Het persoonlijke contact met de klanten vind ik leuk, het praten over alledaagse en persoonlijke dingen, levenservaringen delen en het samen met mensen werken geven mij kracht en positiviteit.

Nu in 2021: een nieuw jaar en vooral een heel spannend en leuk jaar voor mij. Dit is het jaar dat ik ga trouwen en inmiddels een webshop heb geopend. De webshop zie ik als een toevoeging op de zaak en ik hoop hierbij de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

Uiteindelijk hoop ik in de toekomst nog een winkel te kunnen openen met mijn vrouw Jessica.

Ons team

Marja Hopman-Molders

Magazijnmedewerker/ verkoper

Hallo, mag ik mij even voorstellen. Ik ben Marja Hopman-Molders, geboren en getogen in Culemborg. Ben(schoon)moeder van een zoon en dochter met aanhang en oma van 4 kleindochters.

Vijf jaar geleden mocht ik voor Robin gaan werken en dit bevalt me zeer goed, mede door de verschillende werkzaamheden die ik mag doen.

Als de schoenen binnenkomen in de hal mag ik ze sorteren en de daarbij behorende stickers uitdraaien, waarna ik de doos en de rechterschoen voorzie van een prijssticker. Daarna plaats ik de dozen op merk en nummervolgorde in het magazijn,  maar eerst zet ik van elke maat één doos apart voor de verkoopwagen van Robin.                                                

Ook mag ik Robin assisteren bij grote markten zoals Koningsdag , Hemelvaartdag, 2e Pinksterdag  etc. Helaas kunnen deze markten al een poosje geen doorgang vinden ivm Corona. Wat ik heel erg jammer vind. Altijd gezellig! Ook mag ik weleens mee naar de weekmarkten als het druk is of om in te vallen. Ik kijk er naar uit om hem weer eens te vergezellen…..

Gerlinda van Mourik

Verkoopster

Mijn naam is Gerlinda en ik ben 18 jaar oud. Ik werk nu een paar maandjes bij Robin. U kunt mij binnenkort weer tegenkomen op de markt in Nieuwegein op zaterdag. Ik vind het leuk om u advies te geven en te helpen, zodat we samen het perfecte paar schoenen voor u kunnen vinden. Ik kan er enorm van genieten als mensen weer enthousiast zijn over hun nieuw gekochte paar schoenen, die kunnen we nooit genoeg hebben toch? Hopelijk kunnen we elkaar snel weer zien op de markt, tot dan!

Jessica Vink

Mede eigenaar, Verkoopster

Hoi allemaal, Ik ben Jessica Vink.

Ik ben in woerden geboren op 6 maart 1990. Ik houd van sporten, ik doe aan bokszaktraining en voetbal, dit doe ik samen met mijn leuke vriendinnen. Niks is bij deze sporten verplicht en dat is natuurlijk wel fijn;)

Ik heb een hele lieve ondeugende zoon van 6 jaar en zijn naam is Jesse. Robin en ik zijn samen gelukkig getrouwd in mei 2021.

Ik ben in de zomer van 2021 in het bedrijf erbij gekomen. Die overstap was eerst wel even wennen voor mij, maar gelukkig kun je alles leren. Het gaat dus helemaal goed komen. Voorheen werkte ik bij de groente en fruit op de markt. Daar had ik het ook altijd erg naar mijn zin. In die tijd hebben Robin en ik elkaar ook leren kennen, met een beetje hulp van mijn vorige bazin en Robin zijn vader.

Wat veel mensen van mij zeggen is: dat ik altijd lekker vrolijk ben en ook heel spontaan. Ik ben ook altijd wel in voor een praatje en een dolletje.

In ons bedrijf houd ik mij met meerdere taken bezig. Als eerste ben ik te vinden op de weekmarkt in Houten en Nieuwegein. Daarnaast maak ik ook foto’s voor de webshop en voor onze Facebookpagina. Ook ben ik de persoon die achter het inpakken en versturen van uw bestelde pakketje via onze webshop zit. Samen met Robin ga ik in het najaar en in het voorjaar mee naar de beurs om de nieuwe collectie in te kopen. Bovendien doe ik ook nog een aantal zaken in ons magazijn en op kantoor, zoals de bijvulling pakken van de verkochte schoenen en de schoenen die zijn binnen gekomen uitpakken en een klein stukje administratie. U begrijpt het al, het is leuk en gevarieerd werk.

Groetjes Jessica en veel koop plezier!